caravan

Caravan of camper overschrijven – zo werkt het

 

Een caravan of camper gekocht, of verkocht met een gewicht hoger dan 750 kilo? Dan moet je als nieuwe eigenaar het kenteken op naam laten zetten. Dit heet ook wel overschrijven. Maar hoe werkt dit overschrijfproces nu precies en waar moet je aan denken?

Een caravan overschrijven? Volg deze stappen

Een caravan overschrijven doe je in een aantal gemakkelijke stappen. Zorg allereerst dat je de onderstaande documenten bij de hand hebt:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Kentekencard
  • Tenaamstellingscode van de caravan of camper

Heb je nog een papieren kentekenbewijs in plaats van een kentekencard? Dan heb je een tenaamstellingsbewijs, overschrijvingsbewijs en geldig identiteitsbewijs nodig.

Nu je alle documenten bij elkaar hebt is het tijd voor stap twee. Voor het overschrijven van een caravan of camper ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket. Met 750 loketten in Nederland is er altijd wel een bij jou in de buurt. Bij het Kentekenloket helpt een deskundige medewerker je met het overschrijven van de caravan. De nieuwe eigenaar krijgt een tenaamstellingscode, de verkoper een vrijwaringsbewijs.

Vanaf het moment van overschrijven ben je als koper ook aansprakelijk voor een eventuele APK verplichting, wanneer de caravan zwaarder is dan 3500 kilo. Van de RDW ontvang je als koper de volgende werkdag een nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode.

 

Kosten caravan of camper overschrijven

 

De kosten voor het overschrijven van een caravan zijn overal in Nederland 11,40 euro. Daarnaast ben je bij een Kentekenloket ook aan het juiste adres voor aanvullende diensten zoals een aankoopkeuring, poetsbuurt en wintercheck.

Back to top