Auto op naam zetten bij een RDW-erkend autobedrijf.

Een nieuwe auto, scooter of motor kopen of juist verkopen?
Zet deze direct op de naam van de nieuwe eigenaar.

Waarom een kenteken overschrijven?

Als je een auto koopt via een dealer, dan regelt deze vaak dat de auto op jouw naam komt te staan. Koop je echter een auto via een particuliere verkoper? Dan moet je zelf de auto op je naam zetten. Belangrijk, want pas vanaf dat moment is de wagen écht van jou. Gelukkig is het kenteken overschrijven zo gebeurd bij Autobedrijf Versteeg

  • Laat de auto overschrijven bij Autobedrijf Versteeg

  • Geef het vrijwaringsbewijs aan de verkoper en bewaar zelf het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode goed

  • Auto Check

Hoe een auto overschrijven?

Benieuwd hoe een auto overschrijven werkt? Dat is zo geregeld via onderstaande vier stappen:

  • Stap 1: vraag bij de verkoper het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het Overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat en de tenaamstellingscode
  • Stap 2: neem deze documenten mee naar het Kentekenloket Garage Versteeg, samen met je legitimatiebewijs en rijbewijs
  • Stap 3: de medewerker zet het voertuig op jouw naam en overhandigt het tenaamstellingsverslag. Op dit schriftelijk bewijs staan de eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode. Ook krijg je een vrijwaringsbewijs voor de verkoper
  • Stap 4: de volgende werkdag stuurt de RDW per post de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Nu ben je officieel eigenaar van je nieuwe auto, motor of scooter

Ik verkoop mijn auto.

 

Om de auto op naam van de nieuwe eigenaar te zetten, heeft deze het volledige kentekenbewijs nodig. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode. Ben je een deel kwijt? Dan moet je eerst een vervangend kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode aanvragen bij de RDW. Doe dit dus vóór je de auto laat overschrijven.

Ga vervolgens samen met de koper naar een Kentekenloket en laat de auto overschrijven. Vervolgens ontvang je een vrijwaringsbewijs waarop staat dat jij niet langer verantwoordelijk bent voor het voertuig.

Ik heb een auto gekocht.

 

Als je een auto koopt moet je deze persoonlijk op jouw naam laten zetten. Niemand anders mag dit doen. Daarnaast moet je minimaal 18 jaar zijn, in Nederland wonen en een geldig Nederlands legitimatiebewijs meenemen. Check vervolgens bij de verkoper of het kentekenbewijs compleet is. Is dit het geval? Dan kun je de auto laten overschrijven bij een Kentekenloket.

Hierbij krijg je van de medewerker een vrijwaringsbewijs (voor de verkoper) en het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode. De kentekencard en het tweede deel van de code ontvang je vervolgens op je woonadres. Je krijgt dus niet direct het volledige kentekenbewijs mee, maar mag wel direct de weg op.

Wat kost een kenteken overschrijven?

 

De kosten voor het overschrijven van een kenteken zijn overal in Nederland 11,40 euro. Het maakt dus niet uit of je dit bij een Kentekenloket of bij de RDW zelf doet. Maar wie is er nu verantwoordelijk voor het betalen van deze overschrijfkosten, de koper of de verkoper? Het is goed om te weten dat er geen vaste regels bestaan omtrent de betaling van de kenteken overschrijving, dit is iets wat je dus zelf onderling moet afstemmen. In de meeste gevallen neemt de koper deze kosten op zich.

Aangezien de kosten voor het overschrijven van een kenteken zo gering zijn, is dit vaak geen probleem in het verkoopproces. De betaling van de 11,40 euro is eenvoudig en snel mogelijk aan de balie van een Kentekenloket bij jou in de buurt.

Overschrijven van caravan, motor en scooter .

 

Ook voor het overschrijven van het kenteken van een caravan, motor of scooter kun je gewoon terecht bij Kentekenloket. De werkwijze hiervoor is hetzelfde als bij een auto maar er zijn toch wat kleine verschillen. Wil je hierover meer weten? Klik dan hieronder:

Back to top