Motor

Heb je zojuist een motorfiets gekocht of ben je van plan er een te verkopen? Dan is het essentieel om het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar over te schrijven. Dit proces staat bekend als het overschrijven van een motorfiets. Hieronder volgt een overzicht van wat je moet weten en de stappen die je moet volgen.

Het overschrijven van een motorfiets is een relatief eenvoudig proces. Zorg er eerst voor dat je de volgende documenten bij de hand hebt:

    • Een geldig identiteitsbewijs
    • Kentekencard
    • Tenaamstellingscode van de motorfiets Indien je nog een papieren kentekenbewijs hebt in plaats van een kentekencard, dien je een tenaamstellingsbewijs, overschrijvingsbewijs en geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Om de motorfiets over te schrijven, dien je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket te gaan. Met maar liefst 750 loketten verspreid over Nederland, is er altijd wel één in jouw buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zal de motorfiets op naam van de nieuwe eigenaar zetten en een tenaamstellingscode regelen.

De koper ontvangt het tweede deel van deze code via de RDW per post op zijn of haar woonadres. Daarnaast krijgt de verkoper een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs dient als bevestiging dat de verkoper niet langer verantwoordelijk is voor het voertuig.

Kosten van het overschrijven van een motorfiets

De kosten voor het overschrijven van een motorfiets en het kenteken zijn landelijk vastgesteld op 11,40 euro. Daarnaast biedt het Kentekenloket ook aanvullende diensten, zoals een aankoopkeuring, kilometercheck en wintercheck.

Nu je bekend bent met het proces van het overschrijven van een motorfiets, kun je met vertrouwen jouw nieuwe aankoop registreren op jouw naam of een vlotte verkoop afhandelen.

 

Back to top