Maak een afspraak bij Autobedrijf Versteeg, laat ons uw adviseren en profiteer van de voordelen!

Voorkom ongelukken en permanente schade aan de auto

Regelmatig auto onderhoud is belangrijk voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw auto. Voor vakkundig auto-onderhoud bent u bij autobedrijf Versteeg aan het juiste adres. U ontvangt altijd een prijsopgave vooraf, zodat u nooit voor onprettige verrassingen komt te staan. Bij autobedrijf Versteeg onderhouden wij alle automerken van alle bouwjaren.

Belang van goed onderhoud

Doorrijden met versleten onderdelen kan niet alleen leiden tot levensgevaarlijke situaties, maar kan ook uw auto onherstelbaar beschadigen. Daarom is het noodzakelijk om de auto regelmatig te controleren. Bij een moderne auto is een enkele onderhoudsbeurt per jaar vaak voldoende. Een oudere auto heeft vaak wat meer onderhoud nodig. Laat u door ons hierover adviseren.

Naarmate olie warmer wordt, neemt de vloeibaarheid van de olie toe. De olie wordt juist dikker naarmate de temperatuur in de winter daalt. De vloeibaarheid van de olie wordt ook wel viscositeit genoemd. De mate van de viscositeit staat vermeld op elke olieverpakking en bestaat uit 2 getallen gescheiden door de letter W. Hou zelf ook het oliepeil regelmatig in de gaten.

Accu – De meest voorkomende kwaaltjes? Met stip op nummer één staan startproblemen, gevolgd door een defecte accu. Laat uw accu tijdig door ons controleren.

Banden moeten een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren.  Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor.

Het weggedrag van een auto op versleten schokdempers is onvergelijkbaar veel slechter dan dat van diezelfde auto op nieuwe exemplaren. Zeker op nat wegdek of op sneeuw of ijs is de remweg een stuk langer. Ook het risico op aquaplaning en op slippartijen in bochten is veel groter.

Ga ervan uit dat iedere accu een beperkte levensduur heeft. Merk je dat de capaciteit afneemt. Zorg dat je de accu tijdig vervangt!

Ons advies: nooit doorrijden met slecht werkende remmen. Dit is niet alleen levensgevaarlijk, maar zal ook vaak leiden tot een onnodig dure reparatie. Kapotte onderdelen kunnen namelijk voor extra beschadigingen zorgen. Zorg dat u tijdig een check laat uitvoeren!

Back to top