Wintercheck

Maak een afspraak bij Autobedrijf Versteeg, laat ons uw adviseren en profiteer van de voordelen!

Gratis Wintercheck

Het winterweer vraagt ieder jaar weer heel wat van uw wagen: Het strooizout op de weg, het effect van de vrieskou op een oudere batterij, … Vermijd daarom de winterstress en doe alvast volgende check even op uw wagen: verlichting bandenspanning (ook van het reservewiel!) oliepeil ruitenwissers ruitensproeiervloeistof (met antivries)

Ga ervan uit dat iedere accu een beperkte levensduur heeft. Merk je dat de capaciteit afneemt. Zorg dat je de accu tijdig vervangt!

Naarmate olie warmer wordt, neemt de vloeibaarheid van de olie toe. De olie wordt juist dikker naarmate de temperatuur in de winter daalt. De vloeibaarheid van de olie wordt ook wel viscositeit genoemd. De mate van de viscositeit staat vermeld op elke olieverpakking en bestaat uit 2 getallen gescheiden door de letter W. Hou zelf ook het oliepeil regelmatig in de gaten.

Banden moeten een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren.  Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor.

Back to top