Scooter

Scooter, brommer of snorfiets overschrijven – zo werkt het

 

Een nieuwe scooter of brommer gekocht, of juist verkocht? Dan moet het kenteken worden overgeschreven naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar is vanaf dat moment ook verantwoordelijk voor de verzekering van het voertuig. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het overzetten van een scooter?

Een scooter overschrijven? Dit moet je weten

Een scooter overschrijven is een makkelijk proces. Zorg allereerst dat je de volgende documenten meeneemt:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Kentekencard
  • Tenaamstellingscode van de scooter, brommer of snorfiets

Heb je nog een papieren kentekenbewijs in plaats van een kentekencard? Dan heb je een tenaamstellingsbewijs, overschrijvingsbewijs en geldig identiteitsbewijs nodig.

Voor het overschrijven van een scooter ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket. Er zijn maar liefst 750 loketten in Nederland, er is dus altijd wel een loket in de buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zet de scooter vervolgens op naam van de nieuwe eigenaar en regelt een tenaamstellingscode.

Het tweede deel van deze code ontvangt de koper via het RDW per post op het woonadres. Daarnaast ontvangt de verkoper een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs laat zien dat je niet langer verantwoordelijk bent voor het voertuig.

 

Kosten scooter of brommer overschrijven

De kosten voor het overschrijven van een scooter en kenteken zijn overal in Nederland 11,40 euro. Daarnaast ben je bij een Kentekenloket ook aan het juiste adres voor aanvullende diensten zoals een aankoopkeuring, kilometercheck en wintercheck.

Back to top